30 Ocak 2013 Çarşamba

SARIMSAKLI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:
2 Adet tavuk butu,
4 Kaşık yoğurt,
3 Kaşık un,
1 Su bardağı süt,
3 Diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber.
YAPILIŞI:
1- Derin bir tencereye yeteri miktarda su koyup tavukları haşlayınız.
2- Tavuklar piştikten sonra sudan çıkarıp didikleyin tekrar aynı suya koyun.
3- Ayrı bir kasede yoğurdu,sütü,unu çırpıp tavuk suyuna ekleyin.
4- Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırın,dövülmüş sarımsağı ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp söndürün.
5- Kaselere koyun ve üzerine karabiber döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder