MALZEMELER:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(hamur oldukça yumuşak olacak şekilde yaklaşık 3 su bardağı )
Ceviz içi(her kurabiye için yarım ceviz)
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI:
1- Yoğurt,sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve un genişçe bir kaba konulup yoğurulur.
2- Hamura yuvarlak şekil verin ve içine 1 cevizin yarısını (parçalamadan) koyup yuvarlayın.
3-Tüm hamurlara şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.
4-180 derece fırında(önceden ısıtılmış) 35 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.
5-Hamurlar pişerken plastik bir kabın içerisine şeker ve soğuk suyu koyun .Şekerler eriyinceye kadar karıştırın.
6- Tatlılar fırından çıkar çıkmaz(sıcakken) soğuk şerbeti üzerine dökün.
7-Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder