MALZEMELER:
HAMURU:
3 Su bardağı un
1 Bardak su
1 Çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ:
250 Gr, kıyma
1 Baş kuru soğan
1/2 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1/4 Maydanoz
YAPILIŞI:
1- Geniş bir kabın içerisine unu koyun,tuzu ilave edin,suyu azar ,azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
2- İç malzemesini hazırlayın.Soğanı rendeleyin,kıymayı,tuzu,karabiberi,maydanozu ilave ederek karıştırın.
3- Hamurdan küçük bezeler yapın.
4- Yemek tabağı büyüklüğünde açın.
5- İç malzemesini koyun.
6- Yarım ay şeklinde kapatın.
7- Kızgın yağın içerisine koyup kızartın.
8- Servise hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder