MALZEMELER:
1 paket etimek
1 orta boy patlıcan
6 tane yeşil sivri biber
1 tane kabak
Kabı örtecek kadar sarımsaklı yoğurt
Sarımsaklı domates sosu için:
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 kg rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı yağ
Tuz
Üzerini süslemek için :
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1 küçük konserve mısır taneleri
1/2 demet maydanoz(ince ince doğranmış)
YAPILIŞI:
1-Patlıcan ,kabak, biber ayrı ayrı kızartılır.
2-Domates sosu yapılır(tarifi aşağıda) ve sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
3- Sosun üzerine kızarttığınız patlıcan, kabak, biberleri güzelce dizin ve üzerine sarımsaklı yoğurdu da dökün.
4-Ve süsleyip servis yapın.
Sosun yapılışı:
Sosun tüm malzemeleri bir tencere içinde kaynayıncaya kadar pişirilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder