19 Ocak 2013 Cumartesi

HAVUÇ RÜYASI

MALZEMELER:
1 Kilogram havuç,
2 Su bardağı toz şekeri,
4 Yemek kaşığı nişasta,
2 Paket vanilya,
1 Limon( kabuğu rendelenmiş),
1 Limonun suyu,
2 Paket  pötibör bisküvi.
YAPILIŞI:
1- Havuçları soyduktan sonra derin bir tencerede haşlayınız.(dört su bardağı suyla haşlayabilirsiniz)
2- Haşladığınız havuçları püre haline getiriniz.(Aynı tencerede)
3- Dört su bardağı su ilave ediniz.Nişastayı,toz şekerini,limon kabuğunu,limon suyunu en sonda vanilyayı ekleyerek pişiriniz.
4- Bisküvilerinizi dikdörtgen borcama veya bir tepsiye diziniz.Üzerine hazırladığınız havuç kremasını dökünüz.
5- Bu işlemi birkaç kat( kremanız bitene kadar) yapın.
6- Buzdolabında bekletin.Üç,dört saat sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder