BULGURLU SALATA
MALZEMELER:
2 Bardak kalın bulgur
4 Bardak yoğurt
Haşlanmış tavuk eti
1 Bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 Bardak çiğ rendelenmiş havuç
3 Adet yeşil soğan
1/2 Dere otu
2 Diş sarımsak(taze sarımsak olabilir)
1/2 Maydanoz
İri ceviz taneleri
YAPILIŞI:
1- Geceden kapaklı derin bir kabın içerisine bulgur ile yoğurdu karıştırıp buzdolabına koyun.
2- Dolaptan çıkardığınız karışıma yeşil mercimeği,havucu,yeşil soğanı,didiklenmiş tavuğu,dere otunu,sarımsağı,maydanozu ekleyip karıştırın.
3- Ceviz parçalarıyla süsleyip servise hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder