MALZEMELER:
200 Gram taze bakla,
1 Kuru soğan,
1 Yemek kaşığı domates salçası,
3 Yemek kaşığı yoğurt,
1 Su bardağı süt,
2 Yemek kaşığı un,
Yarım demet dere otu,
5 Su bardağı su,
2 Yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz.
YAPILIŞI:
1-Soğanı yemeklik doğrayın ve çorbayı yapacağınız tencereye koyun yağını ilave edin.
2-Baklaları ince,ince doğrayıp ekleyin.Birlikte kavurun.
3-Salçasını ilave edin.Baklaları tamamen pişirin,bunun içinde azar,azar su ekleyin.
4-Baklalar tamamen pişince beş bardak su ekleyip kaynatın.
5-Kaynayan suya( sütü,yoğurdu,unu çırpıp karıştırın) karışımı ekleyin.Kaynamaya başlayınca tuzunu koyun.
6-10-15 Dakika daha kaynattıktan sonra ocağınızın altını kapatıp dere otunu ilave edin.
7-Servise hazırlayın.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil