HİNDİ KÖFTESİ
MALZEMELER:
500 Gr hindi but etinden çekilmiş kıyma,
100 Gr tavuk göğüs etinden çekilmiş kıyma,
2 Dilim bayat ekmek içi,
1 Kuru soğan,(rendelenmiş)
1 Çay kaşığı karabiber,
1/2 Çay kaşığı kimyon,
1 Çay kaşığı kekik,
4-5 Sap maydanoz.
2 Çay kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
1- Kıymayı derin bir kap içerisine koyun.
2- Ekmek içini,rendelenmiş soğanı,tuzu,karabiberi,kimyonu,kekiği,maydanozu karıştırıp iyice yoğurun.
3- Şekil vererek ister kızgın yağda dilerseniz yanmaz tavada kızartın.
4- Servis tabağına alınız.
5- Maydanozla süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder