26 Ocak 2013 Cumartesi

MUSAKKA

MALZEMELER:
1 Kilo patlıcan,
Yarım kilo kıyma,
2 Büyük kuru soğan,

1 Tane kırmızı biber,
1 Yemek kaşığı salça,
Yarım demet maydanoz,
Tuz,
Sıvı yağ(patlıcanları kızartmak için)
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları çizgili soyup halka ,halka kesin.
2- Kızartma kabına sıvı yağı koyup patlıcanları kızartın.Yayvan bir tencereye dizin.
3- Başka bir tencerede doğranmış soğanları kıymayla birlikte kavurun.Salçayı ,tuzu,biberi ekleyin.
4- Maydanozu doğrayıp ilave edip altını kapatın.
5- Kızarmış patlıcanların üzerine karışımı dökün.
6- İki bardak sıcak su ekleyip 10 dakika pişirin.
7- Servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder