9 Ocak 2013 Çarşamba

HAŞHAŞLI PASTA

HAŞHAŞLI PASTA
MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şekeri
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı irmik
1,5 Su bardağı un
2 Paket kabartma tozu.
ŞERBETİ:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
(Kaynatmadan suda şeker eritilecek.)
KREMASI:
4 Su bardağı un
4 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı şeker
( Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Soğuduktan sonra  1 bardak süt ile hazırladığınız kremşantiyi katınız.)
YAPILIŞI:
1-Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın.Şekeri ilave edip çırpın.
2- Sütü,yağı,haşhaşı,irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
3- Unu,kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
4- Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün.
5- 180 Derecede 35-40 dakika pişirin.
6- Kekiniz ılınınca şerbetin tamamını dökün.
7-Kremasını sürüp buzdolabına koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder