MALZEMELER:
İÇ MALZEMESİ:
1 Kilo pırasa(yeşil kısımları ince doğranmış),
1 Kuru soğan,
1 Çay kaşığı karabiber,
2 Çay kaşığı tuz,
2 Yemek kaşığı sıvı yağ.
(soğanı,pırasaya yağı koyarak kavurunuz.Tuzunu karabiberini ekleyip soğutunuz.)
HAMURU:
1 Kilo un,
Su,
Tuz.
YAPILIŞI:
1- Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun.
2- Hamurdan 30 adet yuvarlak pazılar hazırlayın.
3- Hepsini yemek tabağı büyüklüğünde açınız.
4- 18 Tanesini tek , tek sıvı yağla yağlayıp üstüste koyunuz,birlikte açınız.
5- Tepsi büyüklüğünde açtığınız hamuru tepsiye koyunuz.
6- Üzerine hazırladığınız pırasayı koyunuz.
7- Diğer kalan hamurlarıda aynı şekilde açtıktan sonra üzerine örtünüz.
8- 180 Derece fırında üstü kızarana kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder