23 Ocak 2013 Çarşamba

KARNIYARIK

MALZEMELER:
4 Orta boy patlıcan,
300 Gr. kıyma,
1 Orta boy kuru soğan,
1 Yemek kaşığı salça,
1 Kırmızı biber,
Yarım demet maydanoz,
2 Çay kaşığı tuz,
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ.
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları alacalı soyun.
2- Tavaya yağ koyup kızartın,yayvan bir tencereye dizin.
3- Başka bir tavada küp şeklinde doğradığınız soğanı kıymayla birlikte kavurun.
4- Salçayı,tuzu,biberi ekleyip birlikte pişirin.
5- Tavanın altını kapatıp maydanozu ilave edin.
6- Patlıcanların içlerini bu karışımla doldurun ,1,5 su bardağı sıcak su koyup tencereyi ateşe oturtun 15-20 dakika daha pişirin.



7- Servise hazırlayın.Yanında cacık ve bulgur pilavıyla harika bir akşam yemeği olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder