21 Şubat 2013 Perşembe

ÇATLAK KURABİYE

MALZEMELER:

225 Gr bitter çikolata,
2 Yemek kaşığı tereyağı,
2 yumurta,
1 çay bardağının yarısından biraz fazla toz şeker,
pudra şekeri,
1 çay kaşığı karbonat,
2 su bardağı un.
YAPILIŞI:
1- Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir,ılımaya bırakılır.
2- Ayrı bir kapta şeker ve yumurta köpük oluncaya kadar çırpılır.
3- Ilıyan çikolata karışımı un ve karbonatla karıştırılır.Kek hamuru kıvamından koyu bir karışım elde edilir.
4- Karışım buzdolabına konur.En az 4 saat en fazla 12 saat buzdolabında bekletilir.
5- Fırın kızdırıltıktan sonra 170 dereceye getirilir karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar bilye şeklinde yuvarlanır,pudra şekerine bulanarak aralıklı olarak yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir.
6- 10 Dakika pişirilir.
7- Servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder