7 Şubat 2013 Perşembe

LAHANA SARMASI

MALZEMELER

1 adet orta boy sarmalık lahana
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ(üzerinde gezdirmek için)
3 su bardağı su(sarmaları pişirmek için)

HAZIRLANIŞI

1-Kaynar suda 10 dakika kadar yaprakları ayrılmış lahanayı haşlayın.
2-Kuru soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
3-Daha sonra pirincini ilave edip biraz daha kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
4-İç soğuduktan sonra 1 demet maydanozu içine ince ince doğruyoruz.
5-Nane, tarçın,karabiber,yenibahar  ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.
6-Yaprağa iç koyup sarıp tencereye dizin.
7- 3 su bardağı sıcak suyu da tencereye ekleyin ve yağını gezdirip pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder