MALZEMELER:
1 Kase kırmızı mercimek,
1 Kase ince bulgur,
1 Yemek kaşığı biber salçası,
1 Yemek kaşığı domates salçası,
1 Bağ maydanoz,
1 Bağ taze soğan,
2 Orta boy kuru soğan,
1 Çay kaşığı karabiber,
1 Çay kaşığı kimyon,
1 Tatlı kaşığı pul biber,
1 Su bardağı sıvı yağ,
Tuz.
YAPILIŞI:
1- Derin bir tencerede mercimeği üzerini iki parmak su geçecek şekilde koyalım.Haşlamaya bırakalım.
2- Pişen mercimeğin üzerine bulguru koyup altını kapatalım.
3- 20 Dakika kadar beklettikten sonra derin bir karıştırma kabına alalım.
4- Tavaya yağı soğanı koyup kavuralım pembeleşen soğana salçaları ekleyelim.
5- Mercimeğin üzerine kavurduğumuz soğanları ilave edip yoğuralım.Baharatları ekleyelim.
6- Yeşillikleri ince ince doğrayıp mercimeğe ekleyelim.Köfte şekli verip marulla servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder