MALZEMELER:
4 Adet patlıcan,
250 gr kaburga kıyması,
250 gr yağsız kıyma,
1 orta boy soğan
1/4 demet maydanoz,
1 çay kaşığı karabiber,
3 çay kaşığı tuz,
1 yumurta,
1 büyük dilim ekmek içi,
2 bardak ılıksu,
1 yemek kaşığı salça,
kızartmak için sıvı yağ.
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları çizgili soyduktan sonra tuzlu suda bekletin.
2- Kıymaları birbiriyle karıştırıp içine soğanı rendeleyin.
3- Islatılmış ekmek içini,yumurtayı,maydanozu,karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
4- Yuvarlak, yassı köfteler yapın.
5- Patlıcanları sudan çıkarıp halka, halka kesin.Kızgın yağda kızartın.
6- Köfteleride kızartıp tencereye bir köfte, bir patlıcan malzemeniz bitene kadar dizin.
7- Ilık salçalı su koyup pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder