21 Mart 2013 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA

MALZEMELER:
6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1,5 fincan sıvı yağ
1 fincan su
1 kabartma tozu
1 paket kakao

Krema Malzemeleri
Dr oetker Kremole muzlu (üzerindeki tarife göre hazırlayın)
Sade kremşanti(üzerindeki tarife göre hazırlayın)
Damla çikolata veya ceviz(krema için)

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri bir kap içinde çırpın sonra diğer kek malzemelerini koyup çırpmaya devam edin. Folyo serilmiş tepsiye kek karışımını dökün ve fırına verin.180 derece fırında 5 dakika pişirip 160 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirin(toplamda 20 dakika pişecek).Pişen keki soğuduktan sonra bardakla yuvarlak kesin ve bunları bir kenara alın. (kalan kek parçalarınıda ufalayıp bir kaseye alın)

Diğer yandan üzerine kremasını hazırlamak için Kremole muzlu ve kremşantiyi bir kapta karıştırın içine damla çikolata veya ceviz ekleyin. Bir kaşık yardımıyla daha önceden bardakla kesmiş olduğunuz keklerin üzerine dökün.Daha sonra ufalanmış kek parçalarını kremasını örtecek şekilde kaplayın. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder