22 Mart 2013 Cuma

FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER:

1 paket fırın makarna
150 gram tereyağ
2 yemek kaşığı un
1/2 kg süt
400 gram kaşar peynir(rendelenecek)
tuz
YAPILIŞI:
Makarna haşlanıp bir borcama alıyoruz. Daha sonra beşamel sosunu hazırlıyoruz.
Beşamel sos tarifi: Önce tereyağını tencerede eritiyoruz ve unu ilave ediyoruz. Un hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine soğuk sütü ilave edip ; boza kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.(Koyu olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.) Borcamdaki makarna ile beşamel sosu karıştırıyoruz ve üzerinde rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder