3 Mart 2013 Pazar

KIYMALI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
1Su bardağı kalın bulgur,
1su bardağı su,
1 orta boy kuru soğan,
200 gr. kıyma,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 orta boy havuç,(küp,küp doğranmış)
2 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı nane.
YAPILIŞI:
1-Soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağı ekleyip kavurun ve havuçları ilave edin.
2-Kavurduğunuz soğana kıymayı,salçayı ekleyip karıştırıp suyunu koyup kaynatın.
3-Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip pişirin altını kapatmadan tuzunu, naneyi ekleyip demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder