26 Aralık 2012 Çarşamba

CEVİZLİ GÖZLEME



MALZEMELER:
¾ su bardağı un
¼ su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
¾  su bardağı robottan ince çekilmiş ceviz içi
Üzerini yağlamak için yeterince yağ
YAPILIŞI:
1-Un ve tuz genişçe bir kaba konulur ve üzerine azar azar su ilave edilerek,kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Bir saat bekletilir.
2-Beklemiş hamur silindir şekline getirilir ve üç eşit parçaya bölünür. Bölünen her bir parça beze haline getirilir.
3-Her bir beze yemek tabağı genişliğinde açılır ve üzeri yağlanarak üst üste konulur. Bu şekilde 15 dakika kadar daha bekletilir.
4- Yağlanmış halde bekleyen hamurlar , el yardımıyla kenarlarından yavaşça çekiştirilerek; yaklaşık 70 cm çapı oluncaya kadar açılır.
5-Açtığımız hamurun içine çekilmiş ceviz içi serpiştirilir.(Her yerinde aynı miktarda olmasına özen gösterin.) Ve karşılıklı iki tarafından kıvrılır ve uzun bir silindir şeklini alır.
6- Daha sonra bu hamur da karşılıklı olarak iki tarafından bükülmeye başlanır.(8 gibi bir şekil elde edeceksiniz.)Kıvırdıktan sonra tam ortasından ikiye katlayıp 15 dakika kadar dinlendirin.
7-Dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve tavaya yerleştirip üstünü yağlayın.
8-Hamur tavada her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir .
9-Cevizli gözleme hazır afiyet olsun .

AYNI HAMURDAN KIVIRMA BÖREKTE YAPABİLİRSİNİZ. TARİF İÇİN BURAYA BAKINIZ..
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder