25 Aralık 2012 Salı

KAHVALTILIK ACIKA TARİFİ

MALZEMELER:

250 gr iç ceviz
1/2 kg biber salçası (ev yapımı)
1 yemek kaşığı  kişniş
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı cıbrısa
1 çay kaşığı boy otu
(cıbrısa-kekeiğe benziyor- ve boy otu akrtarlardan bulunabilir)
2 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz(isteğe göre)

YAPILIŞI:

1.Cevizi rondoda çekiyoruz.Sarımsağı eziyoruz.
2.Salçayı bir kaba koyuyoruz.
3. Daha sonra salçanın içine çekilmiş baharatları koyup, sarımsağı ve cevizi de ilave ediyoruz. Tuzunu ve yağını da ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.(Her malzemeyi teker teker ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.)
4. Yaptığımız kahvaltılık acıkayı kavanoza koyup üzerini yağla kapatıyoruz(bozulmasın diye) ve buzdolabında saklıyoruz.

Kahvaltılarımızı süsleyen acıka artık yemeğe hazır . Afiyet olsun !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder