26 Aralık 2012 Çarşamba

KIVIRMA BÖREK

HAMUR MALZEMELERİ:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
5 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ:

2 orta boy patates
1 orta boy soğan
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
500 gr yağsız dana kıyması
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Hamuru yağlamak için 2 su bardağı ay çiçek yağı



YAPILIŞI:

1- Hamuru yapmak için: Unu ve tuzu genişçe bir kaba koyun ve içine azar azar su  ilave ederek karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ve bir saat kadar dinlenmeye bırakın ve iç malzemesini hazırlamaya geçin.
2- İç malzemesinin hazırlanışı: Derince bir kabın içerisine soğan ve patates rendenin büyük kısmıyla irice rendelenir. Maydanoz, kıyma, karabiber ve tuzu da kabın içine ilave edip iyice karıştırın.
3-Dinlenmiş hamurun yapılışı: Hamuru uzunca bir silindir biçimine getirip; ince bir bıçak yardımıyla 21 parça olacak şekilde kesin ve parçaları bezeler haline getirin.Daha sonra bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üçer üçer ayırıyoruz.
4- Daha sonra üçerli gruplara ayırdığımız açılmış hamurları yağlayarak üst üste koyuyoruz. Daha sonra ilk yaptığımız üçlü hamuru kenarlarından çekiştirerek el yardımıyla açıp kenarına harç konulur.
5-Kenarları çekilip harcın üzeri örtülecek şekilde kapatılır.
6-Kenarları örtülmüş hamurları kenarlarından çekerek yuvarlıyoruz. Ve bunun sonucunda ortası yırtılacak ve bir halka oluşacak.
7-Oluşan bu halkayı bir bıçak yardımıyla kesiyoruz  (Kalın bir ip gibi oluyor). Kestiğimiz parçayı tepsiye yerleştirip; kıvırmaya başlıyoruz.
8- Diğer parçalar içinde aynı işlemi tekrarlıyoruz.
9-En son fırına sürmeden önce üzerini yağlıyoruz.
10-200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Detaylar için aşağıdaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz....

AYNI HAMURDAN CEVİZLİ GÖZLEME DE YAPABİLİRSİNİZ .  TARİF İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder