29 Aralık 2012 Cumartesi

FİNCAN KEK



MALZEMELER:

1 Yumurta
1.5 Çay bardağı toz şekeri
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 paket kakao
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi çırpın,kahve fincanlarını sıvı yağla yağlayıp yarıdan az harcı koyun.Yayvan tencereye su koyup ısıtın.Su ılınınca fincanları  içine koyun.(Su fincanların yarı hizasında olacak.) Kaynamaya başladıktan sonra temiz bir havlu örtünüz ve tencerenin kapağını kapatınız.15-20 Dakika kısık ateşte pişiriniz.Ateşi kapatınız.Tencerenin kapağını 20 dakika dinlendirdikten sonra açınız.Kekleri ters çevirerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder